Мени

Предмети

Претрага




Анкета

Тест питање?

Одговор 1
Одговор 2
Одговор 3


Резултати

Банери





Вести


Администрација






Календар

Јун 2024
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30


ИЗВЕШТАЈ О ПОСЕТИ АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ОБОГАЋЕНОГ ЈЕДНОСМЕНСКОГ РАДА

Датум: 22. Oktobar 2021 06:42 Категорија: Актуелно

Чланови Тима за обезбеђивање квалитета и развој школе посетили су радионице у оквиру Oбогаћеног једносменског рада – радионице ,,Растем као личност“ и уметничку радионицу ,, Израда уникатног накита”.

РАДИОНИЦА ,,РАСТЕМ КАО ЛИЧНОСТ“

На радионици је било присутно десет ученика петог, шестог, седмог и осмог разреда. Ученици су уз помоћ помоћ педагога правили паное о мотивацији. Један пано је био о Мотивацији за учење, а други пано Мотивација-цитати и изреке. Сви ученици су били
ангажовани у активностима и током радионице су били у сталној међусобној интеракцији. Одлуке о изгледу и квалитету продуката и задужењима током процеса израде доносили су међусобним договором уз усмеравање педагога о свим нејасноћама на које су ученици наилазили током рада. Цела атмосфера је одавала утисак пријатности и задовољства због рада и стварања као и великог степена самосталности у постављању задатака и циљева. У разговору са присутним чланом Тима неки од ученика су истакли да им се посебно свиђа на радионицама то што се баве израдом паноа које су они осмислили и да им је посебно драго што су они ти који иницирају теме радионица и осмишљавају ток рада на радионицама.

УМЕТНИЧКА РАДИОНИЦА ,,ИЗРАДА УНИКАТНОГ НАКИТА“

На радионици је било присутно дванаест ученика петог, шестог, седмог и осмог разреда. Ученици су уз  помоћ наставника и у атмосфери пријатне и подстицајне музике правили накит. Сви ученици су били ангажовани у активностима и током радионице су били у сталној међусобној интеракцији. Одлуке о изгледу и квалитету продуката и задужењима током процеса израде доносили су међусобним договором уз усмеравање наставника о свим нејасноћама на које су ученици наилазили током рада. Цела атмосфера је одавала утисак пријатности и задовољства због рада и стварања и великог степена самосталности у постављању задатака и циљева. Ученици су израђивали накит од полимерне глине, користећи различите материјале и алат. Преса која се користи као алат за израду накита садржи на врху прстенове и цилиндре који када се врте избацују омекшану фину масу полимерне глине у различитим облицима од којих се прави накит. Колико маште толико и различитог накита- прецизирао је наставник који води ову уметничку радионицу. А деца су итекако пустила машти на вољу и направила уникатне комаде накита.